Небесата разказват славата Божия...

Небесата разказват славата Божия, И просторът известява делото на ръцете Му. Ден на ден казва слово; И нощ на нощ изявява знание. Без говорене, без думи, Без да се чуе гласът им, Тяхната вест е излязла по цялата земя, И думите им до краищата на вселената.

Ако сте новоповярвали
в Исус Христос четете Новия Завет и по специално започнете с Евангелето на Йоан. Четете всеки ден поне по 15 мин. и повече. Ще разберете и ще почувствате какво означава Святия Дух да присъства във вас. Това е едно благословение, това е Духът на Бога. Ако още не сте казали молитвата за покаяние и спасение, прочетете Любовно писмо от Бог. Молитвата е накрая.
Кажете я на глас.

Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш. Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява. (Римляни 10:9-10)

сряда, 5 май 2010 г.

Търсене на истинската любов

Търсене на истинската любов


Всички от нас, дали сме на петнадесет или на петдесет, красиви или непретенциозни, семейни или самички се нуждаем от някаква любов, която да направи нашия живот стойностен и смислен.

Вие знаете за какво говоря. Вие искате някой да ви направи да се чувствате радостен (радостна) затова, че вие сте живи и съществувате.
Някой да ви обича - не поради това как изглеждате или какво можете да правите, но поради това, че вие сте, каквото сте. Вие искате любов, от която да зависите, въпреки че всеки опит, който правите завършва с провал.

За нещастие, такава любов е трудно да се намери. Включете радиото и ще чуете песен за някоя нещастна любов. Включете телевизора на някое разговорно шоу и ще чуете, как някоя дъщеря споделя спомени с болка за това, че баща и никога не я обичал. Проблемът е универсален. В много случаи ние сме били наранени в нашето търсене на истинската любов.
Добрите новини са, че има любов, която може да изцели разбитото сърце. Любов, за която не трябва да си правим труд да я заслужим. Безусловна любов, която е по силна от човешката любов.
Бог е източникът на тази любов. Божията любов може да тече в нас и от нас към другите. Но когато греха ни разделя от Него, живота ни става една емоционална въртележка. Един ден ние се чувстваме обичани, на следващият ден обратното, нещастни.


Но Божията любов е толкова всеотдайна, че Бог изпрати Своя собствен Син, за да премахне преградата, която съществува между нас и Него (греха). Библията казва:
Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас. (Римляни 5:8)
Това е любов! Исус Христос даде своя живот за нас, за да разберем, че Божията любов е вечна към нас, не се променя или спира. Няма грях, който ние сме извършили и да не е платен чрез Христовата смърт на кръста. Нищо не може да ни раздели от Божията любов. (Римляни 8:37-39)
Помисли, не искаш ли да излезеш от тази въртележка. Само Божията любов може да ти даде сигурност. Неговата не променяща се любов може да те освободи и да бъдеш това, което си.

Бъди сигурен, че ще почувстваш Божията любов към теб, ако се обърнеш към Него и го помолиш да ти прости.

Молитва: Боже, искам да разбера тази любов, за която се говори, че имаш към всички нас и специално към мен. Тази любов, която Ти демонстрира чрез Твоя Син Исус Христос на кръста. Искам да я почувствам, искам да я изпитам, искам да я изживея. Искам я! Прости ми за всичко. Отварям си сърцето към Теб и Те приканвам, ела с тази същата любов в мен и нека тя да ме обгърне и заживее в мен завинаги. Благодаря Ти, че чу молитвата ми. Амин!

Бъдете благословени с Божията любов!


Източници:
Good News Publication
http://kak-da-vqrvame.blogspot.com/


Няма коментари:

Публикуване на коментар