Небесата разказват славата Божия...

Небесата разказват славата Божия, И просторът известява делото на ръцете Му. Ден на ден казва слово; И нощ на нощ изявява знание. Без говорене, без думи, Без да се чуе гласът им, Тяхната вест е излязла по цялата земя, И думите им до краищата на вселената.

Ако сте новоповярвали
в Исус Христос четете Новия Завет и по специално започнете с Евангелето на Йоан. Четете всеки ден поне по 15 мин. и повече. Ще разберете и ще почувствате какво означава Святия Дух да присъства във вас. Това е едно благословение, това е Духът на Бога. Ако още не сте казали молитвата за покаяние и спасение, прочетете Любовно писмо от Бог. Молитвата е накрая.
Кажете я на глас.

Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш. Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява. (Римляни 10:9-10)

четвъртък, 6 септември 2018 г.

Божията Творческа Сила за Изцеление - Чарлс Капс

Божията Творческа Сила за Изцеление - Чарлс Капс


ВЪВЕДЕНИЕ
Докторите ни убеждават, че съществуват доста неизличими болести, като рак, артрит, сърдечни заболявания, спин и още много други. Тази книга предлага свръхестествена помощ на всички хора, които страдат от такива заболявания. Божието Слово е свръхестествено творение. Като съединим Божието Слово с вяра, заедно с изповед чрез устата, ние получаваме Божието лекарство! Останалото е вече нещо индивидуално, дали да решим да вземем редовно това лекарство с доверие. Целта на тази книга е да разкрие принципите на Божието Слово и да ви инструктира как да ги прилагате, за да се сдобиете с нужното изцеление. Мнозина днес търсят изцеление, обаче говорят непрекъснато за болести и страдания, поради което установяват в себе си една представа за тях. Чрез мислите и думите си, те придобиват една жива картина относно тяхното разлагащо действие и чрез тази картина обвързват и ограничават себе си. В следващите глави вие ще научите как да хармонизирате вашите представи със Словото на Бога!

СЪГРАЖДАЩИ БЛОКОВЕ ЗА ЖИВОТ ИЛИ ЗА СМЪРТ
Вашите думи са строителен материал на това, което изграждате в живота и в бъдещето. Те са крайъгълен камък на живота ви и вие живеете в границите на тяхното очертание. Ситуациите, обстоятелствата и условията са променливи величини, но чрез думите вие можете да ги изградите и установите във вашия стил на живот завинаги. В една статия, озаглавена “Търпението знае най-добре”, публикувана през август 1991 година в изданието “Поглед на читателя”, в отговор на читателски въпрос “Какво е вашето здраве ?” било написано ,че съобразно новите открития, какво ви очаква в следващите четири години, дали живот или смърт, до голяма степен зависи от отговора ви дали здравето ви е добро, отлично или прекрасно. При анкетирането на повече от 2 800 души, тези които са били над 65 години и са определили живота и здравето си като “бедност”, четири-пет пъти били по-склонни да очакват смъртта в близките четири години, отколкото онези, които са казвали, че имат цветущо здраве. Тези изследвания са се потвърдили от работите и на други пет обширни изследвания, засягащи 23 000 души, които са показали приблизително същите резултати, според Елен Идлер, социолог при Рутджер унивърсити и епидемиолога Станислав Касал от Йале университети Скуул по медицина, съавтор на новите изследвания. Хора, които имат представа за себе си, че се намират в бедно здраве, естествено ще изповядат това бедно здраве. Дори и да се намират в прекрасно здраве, те живеят в сферата на смъртта. Това се потвърждава и от Притчи 18:21: “Смърт и живот има в силата на езика и ония, които го обичат, ще ядат плодовете му”. Това, което говорите и вярвате, не само дава ефект върху телата ви, но засяга и имунната ви система. Вашите думи са или благословение за вас или проклятие. Исус говори по този въпрос в Лука 6:45: “Добрият човек от доброто си съкровище на сърцето си изнася доброто, а злият човек от злото си съкровище изнася злото, защото от онова, което препълва сърцето, говорят и неговите уста”. Аз съм се убедил в резултат от изучаването на Божието Слово, че вашите собствени думи могат да променят имунната ви система към по-добро или към по-зло (Яков 3:2-7). Думите, които изговаряте са жизненоважни по отношение на вас, че има болести, които никога не могат да бъдат излекувани по никакъв медицински начин, освен ако изговаряте думи на здраве, които действат благотворно върху тялото. Божието Слово чрез вяра съгражда в имунната система свръхестествено помазание, което е способно да елиминира всякаква болест или болка по един естествен начин.

Божиите съграждащи блокове
Съществуват много Библейски причини, поради които аз вярвам така твърдо в това. Ето някои от тях: “И каквото решение вземеш, ще ти бъде потвърдено; и светлина ще сияе по пътищата ти” (Йов 22:28). “Устата на безумния са погибел за него и устните са примамка за душата му” (Пр.18:7). “Истина ви казвам: Който каже на тази планина: Вдигни се и се хвърли в морето, и не се усъмни в сърцето си, а повярва, че онова, което казва се сбъдва - ще му стане” (Марка 11:23). “Сърцето на човека начертава пътя му” (Пр.16:9). “От плодовете на устата на човека ще се насити коремът му; от произведението на устните си човек ще се насити. Смърт и живот има в силата на езика и онези, които го обичат, ще ядат плодовете му” (Пр.18:20,21). “А езикът е огън, цял свят от нечестие. Между нашите телесни части езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота ни, а сам той се запалва от пъкъла” (Як.3:6). “Който въздържа устата си и езикът си, опазва душата си от смущения” (Пр.21:23). “Аз, който създавам плода на устните, казва Господ, ще река мир на далечния и ближния и ще го изцеля” (Ис.57:19). “Устата на праведния са извор на живот” (Пр.10:11). “Устата на праведните ще ги избавят” (Пр.12:6). “От плода на устата си човек се насища с добрини” (Пр.12:14). “Езикът на мъдрите докарва здраве” (Пр.12:18). “Който пази устата си, опазва душата си” (Пр.13:3). “Устните на мъдрите ще ги пазят” (Пр.14:3). “Благият език е дърво на живот, а извратеността в него съкрушава духа” (Пр.15:4). “Езикът на мъдрите изказва знание” (Пр.15:2).
От тези няколко стиха можете да видите, че Божието Слово има много неща да ви каже относно думите и техните ефекти върху вас и върху здравето ви!


БОЖЕСТВЕНОТО ИЗЦЕЛЕНИЕ Е ЕДНО ДУХОВНО ИЗЦЕЛЕНИЕ
Медицинската наука провежда лекуване на болни посредством естествени средства, чрез които третира физическото (здраве) тяло. Божественото изцеление е духовно, то третира човешкия дух (1 Кор.2:9-12). Псалом 107:20 ни казва, че “Бог изпрати Словото Си и ги изцели”. Забележете, не е казано, че ще изпрати Словото Си да ги изцели, но е изпратил Словото Си и ги изцели!
Бог е направил всичко, Той не се интересува от личността, но се интересува от вярата, която личността изповядва. “Сине мой, внимавай в думите ми, приклони ухото си към беседите ми. Да не се отдалечат от очите ти. Пази ги дълбоко в сърцето си, защото те са живот за тези, които ги намират, и здраве за цялото им тяло” (Пр.4:20-22).
Преди всичко, забележете, че Божието Слово е живот. То също е здраве или лекарство за цялата снага. Божието Слово ще изцели твоето тяло, но то прави това посредством духовни средства. Изцелението може да се получи посредством човешкия дух чрез Словото. Веднъж възприето, то прониква дълбоко в тялото. Точно както вземате лекарство във физическото тяло, което лекува естествено, така трябва да се поема Словото на Бог като лекарство, което лекува духа посредством свръхестествени средства.

Всаденото слово
Божието Слово е съвършен духовен закон (Пс.19:7). То е свръхестествено лекарство. Действа чрез човешкия дух и е едно духовно лекарство, но както всяко друго лекарство, то трябва да се взема редовно. Лично вие трябва да изговаряте Божието Слово индивидуално,в зависимост от ситуациите или обстоятелствата - никой друг не може да направи това вместо вас! Яков 1:21 ни съветва да приемем с кротост всаденото Слово, което може да спаси душите ни. Веднъж всадено в сърцата ни, Словото е в състояние да произведе положителни резултати в телата ни. Исус каза в Йоан 15:7 следното: “Ако пребъдете в Мен и думите Ми пребъдват във вас, искайте каквото и да желаете, и ще ви бъде”. Когато Словото на Бог се всади или проникне в духа ви, то става част от вас и в никакъв случай не може да бъде отделено от вас! То не е само в мислите ви, то става част от вас, то е във вас - Словото, Което стана плът! Тогава Божието Слово, относно изцелението, пу­ща корени в телата ви - то става по-велико от болестта и изцелението е вече на лице! Представата, която Словото създава във вас е вече реалност във вашите духове. Когато изговаряте Божието Слово от сърцето, тогава вярата дава същественост на Божиите обещания. Вашата вяра изгражда ежедневно вашата действителност. Исус поясни тези принципи в Матей 12:35: “Добрият човек от доброто си съкровище изважда добри неща”. В първата глава на Битие ще забележите, че Бог изговаряше и създанието идваше в съществувание. Думите са куриерите на вярата. Чрез Божиите думи е бил създаден светът (Евр.11:3). Без думи нищо не е било създадено. Вашите думи създават представи и вие започвате да живеете в тях, вън от заобикалящата ви действителност. Винаги, когато изговаряте думи на вяра, те създават вътре във вас една силна представа за изговорените неща. Ако желаете изцеление чрез Божието Слово, във вас се създава изцелителна представа, с която непрекъснато трябва да се съгласявате и да я приемате. Тази представа ще се усъвършенства чрез Божието Слово и ще започнете да се чувствате добре. Когато Словото на Бог се всажда във вас, то влива нов живот във вътрешностите ви (Йоан 6:63; Рим.8:11).

Вярата притежава действителността
Пример за това намираме в Марка 5:25-28, където жената с кръвотечението казва: “Ако само се допра до дрехата Му, ще оздравея”. Тя е продължавала да говори така, докато най-сетне е успяла да се докосне и да бъде здрава. Тази жена се е надявала на изцеление, въпреки големия натиск на тълпата. Емплифайт Байбл (Разширена Библия) ни представя: “Тя продължаваше да казва: само ако се докосна до дрехата Му и ще бъда здрава”. Тази надежда е била нейна цел, но тя още не се е почувствала изцелена и не се е видяла здрава. Но тя се е изпълвала с вяра и надежда чрез думите си: “Аз ще бъда здрава! Аз ще бъда здрава! Аз ще бъда здрава!..” Аз съм сигурен, че нейният ум е казвал: “Кога? Ти още не се чувстваш добре? Кога ще станеш по-добре?” Тя е била изпълнена с надежда и с една представа чрез вяра. Тя е поставила като средство за получаване на изцеление един контакт, едно докосване до дрехата на Исус. Думите й са проникнали до нейната вътрешност и е започнала да вижда себе си здрава. Тази растяща представа на разочарование и падение е трябвало да отстъпи място на думите пълни с вяра, идващи от нейната уста. И когато най-сетне е успяла да се добере до Неговите дрехи, това докосване на вяра е задвижило Божия Завет и помазанието, с което е бил помазан Исус. Това, което тази жена е изговаряла е било само думи на вяра. Когато тя е започнала да действа според думите си и е докоснала дрехата на Исус, вярата, която е била в нея е станала същественост на надеждата й и по този начин нейните думи са станали жива реалност!

Вярата дава същественост на надеждата
Забележете, не е нещо друго, но нейната вяра е принудила изцелителното помазание и действието му, което е било на Исус. Вярата е дала същественост на надеждата й и като резултат изцелението е било изявено в тялото на тази жена. “А вярата е даване на твърда увереност в онези неща, за които се надяваме, убеждения за неща, които не се виждат” (Евр.11:1). Надеждата е нещо важно, но когато е изпълнена с вяра. Тя сама по себе си е един подбудител към целта. Нейната надежда е била изцелението, но тя не е била в състояние да направи това сама. Единствено вярата е дала същественост на нейната надежда и е донесла изцелението, което е било нейно, поради Завета. Но тя е трябвало да го изиска чрез изповедта. Погледнете към думите на Исус в Марка 9:23: “Ако можеш да повярваш! Всичко е възможно за този, който вярва”. Библейски принцип е да вярваш и да назоваваш нещата, които още не се виждат. Думите на Исус звучат много ясно по отношение на този въпрос: “Дъще, твоята вяра те изцели” (Марка 5:34). Издигайки глас на вашата вяра в Божието Слово, то може да ви изцели.


БОЖИЕТО СЛОВО Е ЛЕКАРСТВО
Божието Слово, както е записано в Притчи 4:22, е лекарство и здраве за цялото ни тяло. То е силно лекарство, което може и днес да бъде доставено и е в състояние да изцели телата ви съвършено. Псалом 107:20 ни казва, че Бог е изпратил Словото и ни е изцерил... Според Исая 53:5,6 и Първо Петрово 2:24, то ни принадлежи, защото е включено в изкуплението. Изповядването на Божието Слово извиква изцелението, което е наше, но не е изявено все още в телата ни. Обаче аз не уча против лекарите или против медицината. Но не бъдете зависими от тях, по отношение на здравето. Има болести, които те не могат да лекуват. Ако искате да повикате лекар, повикайте го. Те са помогнали на много хора. Има лекарства, които са полезни и ускоряват изцелителния процес.
Ако вземете лекарство, то смесвайте го с вяра и кажете: “Аз вярвам, че получавам изцеление в името на Исус!” Човешките лекарства не могат да ви изцелят, нито могат да ви попречат да бъдете изцелени в Исусовото име, въпреки това има лекарства, които имат много вредни ефекти и са по-опасни от самите болести. И така, изпитайте себе си и решете. Повечето лекарства могат да претъпят болките, докато Божиите принципи носят изцеление и здраве. Не искам да ви убеждавам да изхвърлите лекарствата и да започнете да изповядвате, ако Бог не ви е упътил за това. Нужно е известно време, докато обновите умовете си, за да се възрасти вярата ви чрез Божието Слово. Защото онова, което изповядвате става част от вас. Бог е промислил изцеление за нас чрез Словото Си, но ние трябва да се научим да го усвояваме, като го направим част от нашия ежедневен речник. Аз твърдо вярвам, че чрез собственото възприемане и практикуване на вярата, вие можете да израснете до положение, когато ще бъде нещо съвсем обикновено да получавате изцеление чрез Словото на Бога, но това няма да стане за една нощ. Нужно е време да се развие вярата ви, така че ако имате спешен случай във вашите заболявания и лекарят ви каже, че е нужна операция, в противен случай настъпва смърт, с други думи болестта е парирала вярата ви, съветвам ви да се оперирате и да вярвате в бързото възстановяване. Не правете глупави неща в резултат на духовна гордост и не я наричайте духовна вяра. Трябва време, за да се развие вярата, която да е в състояние да действа с духовните принципи, така че не позволявайте на никой да ви поставя под осъждение, затова че сте отишли на лекар и сте претърпели операция. С други думи действайте до нивото на вашата вяра и не излизайте извън нея, но не оставайте на същото ниво през целия си живот. Продължавайте в Божието Слово, докато се развие вярата ви в изцелителната сила на Божието Слово. Словото на Бога е творческа сила. Световете са били създадени посредством това Слово. Изповядването му може да промени вашите светове, то е в състояние да промени и представите ви за болестите, в представите ви за изцеление и здраве. Да действа човек върху тези принципи никак не е лесна работа, затова е нужно дисциплина и всеотдаване. Не е достатъчно само да четете тези редове, но бих ви насърчил да изповядвате Словото гласно на телата си два или три пъти дневно. Изповядвайте с власт. Не е нужно да става пред други хора, защото думите, които изговаряте са във ваша полза.

Лоши новини и Божии новини
Лекарите може да ви кажат, че състоянието ви е безнадеждно, но вие винаги може да намерите надежда в Божието Слово. “Тогава викат към Господа в бедствието си; и Той ги избавя от утесненията им. Изпраща Словото Си и ги изцелява, и ги отървава от ямите, в които лежат” (Пс.107:19,20). “Така ще бъде Словото Ми, което излиза от устата Ми, не ще се върне при Мен празно, но ще извърши волята Ми и ще благоуспее в онова, за което го изпращам” (Исая 55:11). “Аз, Който създавам плода на устните, казва Господ, ще кажа: Мир, мир на далечния и близкия; и ще го изцеля” (Исая 57:19).

Връщане на Божието Слово към Него
Бог декларира, че Словото Му не ще се върне празно. Не трябва да позволяваме на Словото Му да се връща, без да сме го изповядали гласно. Чрез това Той ще създаде плода на устните ни. Изповядването на Божието Слово е един начин, чрез който вие общувате с Господа и позволявате на вярата ви да израства едновременно с изповедта. Препоръчваме ви да изповядвате тези библейски принципи. Не пропускайте нито един ден. Нека те да станат практика, като по този начин вие вземате Божието лекарство редовно, точно както това става с всяко друго лекарство, предписано от лекаря ви. Само тогава то ще бъде живот за вас и здраве за цялата ви снага.

БОЖИЕТО ЛЕКАРСТВО
Да се взема чрез устата три пъти дневно, докато вярата дойде, след това веднъж дневно за поддържане на тази вяра. Ако състоянието ви се влошава удвоете дозата, това няма да ви навреди.
“Исус е Господ на моя живот. Аз съм забранил на греха, болестите и болките да имат сила и власт над мен. Аз съм простен и свободен от грях и вина. Мъртъв съм към греха и жив за Божията правда” (Кол.1:21,22).
“Аз съм свободен от непростителност и воюване. Простил съм на всички, както Христос ми е простил, защото Божията любов е изляна в сърцето ми чрез Святия Дух” (Мат.6:12; Рим.5:5).
“Исус понесе моите грехове на дървото, тъй щото да бъда мъртъв към греха и жив за правдата. Аз съм Божията правда в Христос Исус и чрез Неговите рани аз съм изцелен и здрав.” (1 Петр.2:24; Рим.6:11; 2Кор.5:21).
“Исус понесе моите болести и болки, следователно аз не давам място на болката и болестта, защото Бог изпрати Словото, та ме изцели” (Пс.107:20).
“Отче, поради Твоето Слово аз съм победител. Победил съм този свят, плътта и дявола, защото по-велик е Този, Който е в мен, от този, който е в света” (1Йоан 4:4).
“Ти си ми дал изобилен живот. Получих го чрез Твоето Слово и този живот навлезе във всяка тъкан на моето тяло и ми донася живот и здраве” (Йоан 10:10; 6:63).
“Небесни татко, аз внимавам на Твоето Слово, прикланям ухото си към него. Не го отдалечавам от очите си, пазя го дълбоко в сърцето си, защото то е живот и здраве на цялото ми тяло” (Пр.4:20,22).
“Както Бог беше с Мойсей, така Той е и с мен. Очите ми няма да се помрачат, нито естествените ми сили ще отслабнат. Благословени са очите ми, защото виждат, и ушите ми - защото чуват. Зло няма да ме постигне, нито язва ще приближи до шатъра ми. Защото си заповядал на ангелите Си да ме пазят във всичките ми пътища. В моите пътеки има живот, изцеление и здраве” (Пс.91:10,11; Пр.12:28).
“Исус взе моите болести и немощите ми понесе. Аз отказвам да приема болестите върху тялото си. Божият живот тече в тялото ми и донася изцеление на всяка клетка от моето същество” (Мат.8:17; Йоана 6:63).
“Понеже съм изкупен от проклятието, аз заявявам, че истината в Галатяни 3:13 тече и в моята кръв. Тя е проникнала във всяка клетка, като възстановява моето здраве и живот” (Марк 11:23; Лука 17:6).
“Отче, Твоят живот е в мен. Първо Петрово 2:24 е навлязло в кръвообръщението ми, като възстановява всяка клетка от тялото ми. Твоето Слово е създало една реалност в моето тяло и животът ми е изобилен във всяка клетка в името на Исус. Той бе проклет заради мен. Аз забранявам на израстъците и туморите да продължат съществуването си в тялото ми. Те нямат право на живот, защото аз съм освободен от властта на тъмнината” (Кол.1:13,14).
“Всеки орган и тъкан от тялото ми функционира съвършено, според както Бог иска. Аз забранявам на всяка неправилна функция на даден орган в моето тяло в името на Исус” (Битие 1:28,31).
“Отче, Твоето Слово е станало част от мен, то е навлязло дори и в кръвообръщението ми, то функционира във всяка клетка на тялото ми, като възстановява и трансформира тялото ми. Твоето Слово стана плът, защото Ти изпрати Твоето Слово и то ме изцели” (Яков 1:21; Пс.107:20; Пр.13:3). “Твоето Слово се изявява в моето тяло, като кара израстъците да изчезнат, артритите са нещо минало, аз изисквам костите и ставите на тялото ми да функционират правилно в името на Исус” (Марка 11:23; Мат.17:20).
“Небесни Татко, давам глас на Словото Ти! Дух на живот (1 Петр.2:24), направи щото моето тяло да се съобразява със Словото Ти. То преобразува всяка клетка от мен. Артрити, вие трябва да си отидете! Болест- ти също! Тумори, вие не можете да живеете в мен, защото духът на Бога е в мен! Ти страх и депресия, нямаш сила и власт над мен, защото Божието Слово е моята изповед!” (Марка 11:23).

Божие лекарство за сърце и кръвоизливи
“Благодаря Ти, Отче, че имам здраво и силно сърце, което бие с ритъма на живота. Кръвта ми тече до всички клетки на тялото ми, като възстановява и поддържа в мен изобилно здраве (Пр.12:14; 14:30). Кръвното ми налягане е нормално, Божият живот тече в мен и изчиства артериите ми от всички излишни материали, които са вредни (Марка 11:23). Сърцето ми бие нормално. То е здраво и носи Божия живот през цялото ми тяло, като възстановява живота и здравето ми (Йоана 17:23; Еф.2:22). Аз имам здраво сърце и всяко негово туптене изпраща Божия живот във вените ми, премахва болестите и болките. Кръвта ми е чиста и разрушава всеки болестен вирус и бацил, които атакуват тялото ми (Еф.13:19-20; Изх.23:25; Марка 11:23). Говоря на моята кръв и заповядвам на червените и белите кръвни телца да унищожат всеки вирус или чуждо тяло, което се е опитало да живее в мен в името на Исус. Заповядвам на всяка клетка на тялото ми да бъде нормална в името на Исус! Заповядвам всяка клетка да функционира нормално в името на Исус! (Рим.5:17; Лук.17:6). Всяка чужда клетка, която не подпомага живота и здравето на тялото ми да изсъхне от тялото ми! Заповядвам на моите червени кръвни телца да разрушат всеки тумор в тялото ми! (Лука 17:6; Марк 11:23). Отче, аз съм изкупен от проклятието на закона, сърцето ми бие с ритъма на живота. Божият Дух живее в мен и ме изчиства от всяка болест и нечистота. (Пр.4:20,23)”

Артерии и клетки
“В името на Исус моите артерии няма да се свият, нито задръстят. Артерии, вие сте чисти, еластични и функционирате нормално, както Бог ви е създал (Лука 17:6; Марка 11:23; Исая 53:11; Яков 3:2-5). Законът на животворящия Дух ме освободи в Христос Исус от закона на греха и на смъртта. Аз не позволявам на греха да ме владее, нито болест да господарства над мен (Рим.8:2; 6:13,14). Същият Дух, Който възкреси Исус от мъртвите, живее в мен като е всадил възкресенския живот на Исусовото тяло и ми е изпратил изцеление (Рим.8:11). В името на Исус аз заповядвам на тялото ми да не бъде подмамено по никакъв начин! То няма да бъде измамено нито от вирус, нито от бацил! Никой вирус не може да властва над него! Всяка моя клетка е съвършено здрава! (Мат.12:25,35).”

Имунната система
“Моята имунна система расте и става силна с всеки изминал ден. Същият Дух, Който възкреси Христос от мъртвите, живее в мен, и оживотворява имунната ми система, и пази живота ми, и дава здраве на тялото ми.”

Божието лекарство за здраве на костите и мозъка в тях
Аз говоря на костите и на ставите в моето тяло. Заповядвам на всички кости в моето тяло да се развиват нормално в името на Исус. Всички кости и стави да не отговарят на никаква болест. Същият Дух, Който възкреси Христос, дава съвършено здраве на костите ми. Моите кости са съвършено здрави. Отче, аз изисквам от костите ми да произвеждат съвършен мозък. Заповядвам на костния ми мозък да произведе чиста кръв, която да защитава тялото ми от болест и болка. Моите кости отказват всякакво проклятие, заповядвам на всичките ми стави да функционират нормално. Нищо не може да разруши ставите ми и да отмени тяхната нормална дейност. Никаква болест не може да властва над мен!

Божието лекарство за един усилващ живот
Смесете напълно вяра и власт и с думи от устата, за да се поддържа здравето и живота.
“Тяло, изговарям слово на вяра към теб. Заповядвам ти всеки орган от теб да работи съвършено, защото си храм на Святия Дух! Заповядвам ти в името на Исус Христос! Заповядвам ти да станеш здраво в Исусовото име. Отче, аз се противя на неприятеля всякога, когато той застава срещу мен - изисквам моето тяло да бъде силно и здраво, като го подсилвам чрез Твоето Слово. Отхвърлям всяко проклятие и засилвам живота в това тяло, чрез името Исус! Сега аз ще направя планове за живота си, защото чрез Твоето Слово, аз виждам себе си изцелен, виждам себе си здрав, защото след като издигнах гласа си с Твоето Слово, започнах да виждам себе си изцелен, живеещ един живот на здраве и радост. Благославям Те, Господи, никога не ще забравя Твоите благословения, понеже Ти прости всичките ми беззакония, изкупи живота ми от разрушение, задоволи устата ми с много добрини, така че здравето ми се подновява всеки ден. Благодаря Ти, Господи, Ти ми даде изобилен живот и здраве. Ти си сила на живота ми и Господ мой (Пс.103:2-5).”

РАЗБИРАНЕ НА ПРИНЦИПА
Сега, след като сте преминали през библейската изповед, нека да погледнем към принципа, който ще наречем ключ, чрез който ще можете да участвате в Божиите доставки за вашето изцеление. Може би не съществува друг предмет, така важен за вашето здраве и изцеление, както принципът да назоваваш нещата, преди още да са станали. Пълно учение по този предмет може да получите чрез книгата от същия автор - “Динамична вяра и изповед”. В Римляни 4:17-22 ние виждаме, че Авраам е бил абсолютно убеден, че Бог непременно ще изпълни това, което е обещал. Начинът, чрез който трябва да се стигне до това убеждение, е да се назовават тези неща, които още не са изявени и още не съществуват. Ние заключаваме това от Римляни 4:17: “(както е писано: “Направих те отец на много народи”) пред Бога, на Когото повярва, Който съживява мъртвите и повиква в действително съществуване онова, което не съществува”. Тук Павел ни праща в Битие 17 глава. Там ще видите, че Бог назовава Авраам “баща на много народи”, преди още да му беше обещал дете, като научи Авраам да прави същото. Бог промени и името му от Аврам на Авраам, което означава: “баща на народи или на множество”. По този начин, Той искаше да го убеди да назове онези неща, които още не бяха дошли в реалността. Бог ги даде чрез обещание, но Авраам беше този, който трябваше да ги извика в съществуване чрез смесване на Божието Слово с вяра. Всякога той казваше: “Аз съм Авраам” - така той назоваваше нещата, още преди да са били изявени. Той не вземаше под съображение факта, че беше стар. Той не е обикалял нагоре-надолу да казва: “Аз съм стар”, защото наистина беше стар, но той казваше: “Аз съм Авраам - баща на народи”. Ето, този беше Божият метод, който искаше да промени неговите представи и да го доведе до пълно убеждение. Павел също ни даде един принцип в Първо Коринтяни 1:27-28, “Но Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите”. Защо избра Бог немощните неща на света? За да посрами силните! “Още и долните и презрените неща на света избра Бог, да и ония, които ги няма, за да унищожи тези, които ги има”. С други думи, Бог избра духовните сили, които не се виждат, да премахне естествените неща, които са на лице. Този е библейският принцип да се извикват в действително съществувание онези неща, които още не съществуват. Във Второ Коринтяни 4:13 Павел казва: “А като имаме същия дух на вяра, според писаното: Повярвах, затова и говорех, то и ние понеже вярваме, затова и говорим!” Тук Павел цитира Давид, когато каза: “Аз няма да умра, но ще живея и ще разказвам делата Господни” (Пс.118:17). Когато дойдем до Божественото изцеление, ето, този е жизненият принцип - нужно е да изявим за себе си какво ни разкрива Божието Слово, независимо от обстоятелствата около нас и от чувствата ни. В Римляни 10:6-8 Павел казва, че праведният, който е във вярата, казва: “Думата е близо при теб, в устата ти и в сърцето ти!” Забележете, думата първо е в устата и тогава в сърцето. Божието Слово се всажда в сърцата, след като го изговорим. Не съществува нищо друго по-важно от това да изявявате онова, което Бог е казал за вас, чрез вашия собствен глас. Даването гласност на Божието Слово е методът за извикване в действително съществуване на неща, които са обещани, но все още не са изявени. Когато постъпвате по този начин, някой може да ви каже, че отричате действителността, но това не е вярно - вие установявате това, което Бог е казал като истина относно изцелението, въпреки че то още не е реалност в телата ви. Не можете да отречете, че болестта съществува, но може да отречете нейното право на съществуване в телата ви, понеже сте изкупени от проклятието на закона и сте освободени от властта на тъмнината (Гал.3:13; Кол.1:13). Бог ни е подарил всичко, което е потребно за живота и благочестието. Тези неща ни принадлежат (2Петр1:3-4). Когато сте болни изповядвайте, че сте изцелени в раните на Исус. Вие извиквате това, което Бог вече ви е подарил, дори то да не е още изявено. Този е Божият метод на извикване в съществуване на материални неща в действителния свят, които не са изявени. Някои не разбират правилно този принцип и назовават нещата, които са налице като нещо, което не съществува. Те отричат това, което съществува! Няма резултат в отричането, че болестта не съществува. Силата се състои в назоваването на изцелението и здравето, което да бъде смесено с вяра в Божието Слово! Когато сте болни не отричайте това, но не изповядвайте болестта, защото това ще установи във вас постоянно настоящето ви състояние. Отричането на болестта не ще ви направи по-добре, но смесването на вярата с Божието Слово ще извикат Божиите обещания да се изявят в телата ви. Този начин на изповед ще ви убеди напълно в здравето ви и изцелението ви ще бъде неизбежен резултат. Някои може би ще кажат, че е лъжа, ако изповядвате изцеление, когато сте все още болни. По този начин вие просто извиквате изцелението си, което вече е обещано, макар то да не е още изявено в тялото. Така вие практикувате Божието лекарство. Вие не се опитвате да убедите някои, че не сте болни, но изявявате това, което вече Бог е казал в Словото Си и че то е факт, независимо от настоящето ви състояние. Словото казва в Първо Петрово 2:24 следното: “В чиито рани вие оздравяхте”. Забележете, че глаголът е в минало време и това изцеление не е още изявено в телата ви. Имате право да назовавате, че телата ви са добре въз основа на словото от Лука 17:5-6 и Марка 11:23. Телата ви слушат думите ви и се подчиняват на тях, ако тези думи са произнесени с вяра и не допускате съмнение в сърцата си. Вашите думи имат по-голям ефект върху телата ви, отколкото думите на други хора. Телата ви са създадени със способността да изцеляват себе си и да направят всяка част да функционира правилно. Някои болести са налице от нарушен химически баланс в телата ви и мозъкът, който контролира говора, също има способност да контролира и секрецията на химикалите в тях. В Марка 11:23 Исус казва: “Ще имате това, което казвате!”

Назовавайте това, което искате
Единствената грешка, която толкова много християни правят, е, че говорят за положението, в което се намират, а не как трябва те да се намират. Така те установяват обстоятелствата, в които се намират и условията, в които живеят дълбоко в сърцата, ума и в телата си. Четох една статия преди много години за една жена, която страдала доста време от треска. Лекарите не са намерили нещо, което да не е в ред физически. Те са я разпитали подробно и са открили, че когато в живота й се случи нещо, което не е добро, тя винаги казвала: “О, това ме наранява ужасно”. Тази фраза тя изговаряла много пъти на ден. Те, след като не са констатирали органическо заболяване, са я помолили повече да не казва тези думи. В разстояние на няколко седмици температурата й спаднала. Колко пъти казвате следните думи: “Когато ям тази храна, винаги ми става лошо!”, “Моят кръст ще ме убие”, “Тези деца ще ме невротизират” или “Грипът ме хваща вече”? Вашите собствени думи инструктират телата ви и имунната ви система ще откликне съвсем естествено на думите ви. Божият метод е да изговаряте позитивни неща, дори и когато те още не са реалност във вашите тела. Назовавайте ги дотогава, докато те се изявят. Вие имате право, дадено от Бога, да упражнявате власт над телата си. В Римляни 8:13 Павел казва: “Защото ако живеете плътски, ще умрете; но ако чрез Духа умъртвявате действията на тялото, ще живеете”. Вашата плът иска да казва това, което чувствате, но вашият дух, когато е обучен, желае да казва това, което казва Бог. Вашите тела ще правят това, което изисква вашият дух. Ако храните духовния човек с Божието Слово, тогава той ще изиска тялото му да бъде в пълна хармония с това Слово. Когато вие тренирате физкултура, изисквате повече енергия от телата си, сърцето започва да бие по-бързо, така че телата ви откликват на вашите изисквания и кислородът достига достатъчно до всяка една клетка, но вие трябва да направите това изискване, преди да стане всичко това. Дори кучето или котката биха изпълнили вашите заповеди, колко повече вашите тела биха се подчинили на Божието Слово, изговорено от вашата уста. Истината е, че те правят това, каквото вие им заповядате, било то добро или лошо, затова помислете върху думите си!
Преди години се появи една статия в “Таймс, Шревепорт - Луизиана” от един неврохирург - “Говорете на вашите тела, за да се освободят от болестите”. Той използваше методът, наречен умствено упражнение, който е в състояние да накара телата да правят това, което ние им заповядаме. Посочи примери как един диабетик трябва да инструктира своя панкреас да доставя инсулин или как едно лице с високо кръвно налягане трябва да казва, че кръвното му е нормално. Няма значение дали пациентът знае къде се намира панкреасът. Има голяма истина в Марка 11:23, обаче много хора не знаят това. Вие може да имате онова, което казвате с вяра, но повечето от хората казват това, което имат в момента. Бог създаде човешкото тяло да живее вечно, но грехът донесе проклятието на болестта и смъртта. Човешкото тяло има наследена способност да изцелява себе си и поради химическия дисбаланс, често пъти функционирането на някои органи е неправилно. Затова чрез химическия състав на лекарството, доставено в тялото, се ускорява изцелителния процес. Обаче Божието Слово е оригиналното и най-силно лекарство. Именно то създаде човешкото тяло и то се изпраща за специфичните цели на изцелението (Пс.107:20). Медицината е констатирала, че принципите от Марка 11:23 действително могат да доставят изцеление на телата. Думите на Исус от Лука 17:6 са пределно ясни: “Ако имате вяра колкото синапово зърно, щяхте да кажете на тази черница: Изкорени се и се насади в морето, и тя би ви послушала”. Исус в действителност не говори за дървета, но за проблемите, които се изпречват в живота ни, независимо дали вие изисквате вашето кръвно налягане да бъде нормално или заповядвате на секретите на панкреаса да бъдат достатъчни. Винаги ще има хора, които да ви обвиняват в лъжа, понеже те не могат да разберат този принцип на вяра. Не е нужно да правите тези изповеди пред други хора. Правете ги, когато сте сами, когато сте в молитва и общение с Господа! Когато сте болни, казвайте, че сте добре, защото вие изисквате това, което нямате. Ако поставите този принцип в практиката и го направите ваш начин на живот, тогава телата ви ще правят това, което казвате с вяра, която се основава на Божието Слово. Не, не ще се случат тези неща поради това, че ги назовавате, но поради факта, че чрез назоваването вие извиквате съществуването им в материалния свят. Изговарянето е начин да посеете семето, от което се нуждаете. Изговореното Слово на Бога сее духовния живот във физическото тяло (Йоан 6:63). Неговото Слово е нетленно семе и то произвежда семе според вида си. Аз ви призовавам да отделяте време за лично общение с Бога всеки ден. Направете това практика - да размишлявате върху Словото Му и да го изговаряте на телата си. Вземайте това лекарство два-три пъти дневно, тогава удвоете вашите изповеди в областта, където имате най-много проблеми! Молете се със силата на Словото за телата си! Изповядвайте го, че е истина, докато бъдете напълно убедени в това. Вашите тела ще откликнат на гласа ви, когато изповядвате Божието Слово с вяра!

Изпълнителите на Словото са победители в живота
(Яков 1:22-26) “Бивайте и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си. Защото, ако някой бъде слушател на словото, а не изпълнител, той прилича на човек, който гледа естественото си лице в огледалото; понеже се огледва, отива си, и завчас забравя какъв бе. Но който вникне в съвършения закон на свободата и постоянствува, той, като не е забравлив слушател, но деятелен изпълнител, ще бъде блажен в дейността си. Ако някой счита себе си за благочестив, а не обуздава езика си, но мами сърцето си, неговото благочестие е суетно.”
Ако ти не си изпълнител на Словото, никой не трябва да те мами, ти сам се мамиш. Ако не обуздаваш езика си – ти ще измамиш сърцето си. Ти ще сееш неправилните думи и това е жетвата, която ще пожънеш. Семето, което сееш ще произведе според вида си. Много хора се чудят защо неща се случват по начина, по който се случват. Това е, защото езикът им е измамил сърцето им и сърцето произвежда плод от само себе си. (Марк 4:26-29)
Забележи, че Яков нарече Божието Слово съвършеният закон на свободата и каза, че изпълнителят на това Слово ще бъде благословен в това, което върши. Исус разкрива защо Словото е наречено съвършеният закон в Матей 12:35 “Добрият човек от добрият депозит или доброто съкровище на сърцето си изважда добри неща.” Кой ги изважда? Добрият човек от добрият депозит на сърцето си. Това е съвършеният закон на свободата, защото ти си този, който правиш избора какво да произвеждаш. Това, което депозираш в сърцето си, е това което ще излезе от него. От изобилието на сърцето устата говори. Каквото е изобилно в сърцето ти винаги ще влезе в устата ти. Тогава това, което е изобилно в устата ти също ще влезе в сърцето ти. Вкарваш го в сърцето си като го казваш с устата си. Павел ни казва в Римляни 10:8 “Правдата, която е от вяра казва: … думата е близо пред тебе в устата ти и в сърцето ти.” Забележи, че е първо в устата ти и после в сърцето ти. Исус потвърди това в Лука 17:5-6. Когато апостолите Го помолиха да им увеличи вярата Той каза:
“Ако имате вяра като синапово семе бихте казали на тази черница: “Бъди изкоренена и бъди посадена в морето” и тя ще ви се покори.” Той не каза нищо относно това, да им даде повече вяра, но им каза как да посадят вярата. Не е ли изумително как ученията в писанията разкриват същата истина? Ти посаждаш Словото, семето на вяра, като го кажеш. Ако имаш вяра като семе ти ще кажеш… Но толкова много хора нямат вяра като семе. Те казват: “Аз не бих казал това. Може и да не се случи”. Вероятно няма, защото те нямат вяра като семе. Ти трябва да посадиш семе, ако очакваш да пожънеш жътва. По същия начин ти трябва да освободиш вярата си в думи.
 
ПОСАЖДАНЕТО ПРОИЗВЕЖДА ОБРАЗ НА ЖЪТВАТА
Марк 4:26-29 “ И каза: Божието царство е също, както кога човек хвърли семе в земята и спи и става нощ и ден; а как никне и расте, той не знае. Земята сама по себе си произвежда, първо ствол, после клас, подир това пълно зърно в класа. А когато узрее плодът, на часа изпраща сърпа, защото е настанала жетва.”
Земята произвежда плод от самосебе си. Сърцето на човека ще произведе плода. То ще те заведе до самото нещо, което казваш или ще те заведе до информацията от която се нуждаеш, за да бъдеш на правилното място в правилното време, за да се прояви обещанието в твоя живот. То ще те заведе до тази ситуация. Може да те води през пет щата, за да причини това, което казваш да се сбъдне – добро, лошо или безразлично.
Добрият човек от доброто съкровище на сърцето си изважда добри неща. Злият човек от злото съкровище изважда зли неща.
Яков казва, че ако се смяташ за благочестив и не обуздаваш езика си, ти мамиш сърцето си и благочестието ти е напразно. Това, което вярваш може да е напразно, ако не държиш устата си в линия с него.
 
БОЖИЕТО СЛОВО ОТРАЗЯВА КАКВО СИ И КОЙ СИ
Яков 1:23 “Защото, ако някой бъде слушател на словото, а не изпълнител, той прилича на човек, който гледа естественото си лице в огледалото;”
Огледалото, за което Яков говори е Словото на Бога. Библията говори няколко пъти за Словото като за огледало. Естественото лице показва какво си наследил. Ти гледаш в това Слово и виждаш какво Бог е казал относно теб. И ти казваш: “Гледай ти какво съм наследил.” Ти виждаш, че си сънаследник с Исус. Ти си мислиш: “Слава на Бога”. Но можеш да излезеш навън и да срещнеш обстоятелствата на живота и да забравиш какъв човек си ако не си решил да действаш според това, което Божието Слово казва относно теб. Нека да погледнем към помазаната молитва, с която Павел се моли в Ефесяни 1: 15-23
“Затова и аз като чух за вярата ви в Господа Исуса и за любовта, която сте показали към всичките светии, непрестанно благодаря Богу за вас, и ви споменавам в молитвите си. дано Бог на нашия Господ Исус Христос, славният Отец, ви даде дух на мъдрост и на откровение, за да Го познаете, и да просвети очите на сърцето ви, за да познаете, каква е надеждата, към която ви призовава, какво е богатството между светиите на славното от Него наследство, (Бог ни счита за Негово наследство) и колко превъзходно велика е силата Му към нас вярващите – сила, която е според действуването на могъщата Негова мощ, с която подействува в Христа, когато Го възкреси от мъртвите и Го тури да седне от дясната Си страна на небесата, далече по-горе от всяко началство и власт, сила и господство, и всяко име, с което се именуват, не само в тоя свят, но и в бъдещия. И всичко покори под нозете Му, и постави Го да бъде глава над всичко за църквата, която е Негово тяло, изпълнено с пълнотата на Този, Който изпълнява всичко във всички.”
Щеше да бъде велико ако Павел просто беше спрял тук, но той не спря. Той продължи в Ефесяни 2:1,2,5 да казва: “И съживи вас, когато бяхте мъртви чрез вашите престъпления и грехове, в които сте ходили някога според вървежа на тоя свят, по княза на въздушната власт, на духа, който сега действува в синовете на непокорството; даже, когато бяхме мъртви чрез престъпленията си, съживи ни заедно с Христа (по благодат сте спасени),”
Тук Павел ни казва чрез вдъхновението на Святия Дух, че Бог ни вижда направени живи заедно с Христос. Той не вижда тялото и главата отделени. Това е една от великите истини на писанията.
Бог Отец, Сина и Святия Дух са в тебе, както Исус заяви в Йоан 14:23
“Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него.”
Ако обичаме Бога и пазим Неговото Слово, това създава стил на живот съответстващ на пълнотата на Божеството. Веднъж след като това се случи, трудно можеш да кажеш къде ти свършваш и Святия Дух започва, или къде Бог свършва и Исус започва. Това е една тайните, за които Исус говори, когато каза: “Аз в тях и те в мене за да бъдат съвършени в едно” Павел продължава в Ефесяни 2:5-6 “даже, когато бяхме мъртви чрез престъпленията си, съживи ни заедно с Христа (по благодат сте спасени), и, като ни съвъзкреси, тури ни да седим с Него в небесни места, в Христа Исуса;”
Що се касае до Бога, ние бяхме разпънати с Христос. Заплатата за греха трябваше да бъде платена, защото всички бяха съгрешили.
Павел каза: “Аз така разсъждавам, ако Христос умря за всички, тогава всички са мъртви” (2 Коринтяни 5:14)
Доколкото зависи от Бога, ти като вярващ вече си умрял в Христос. Ти също си бил направен жив и възкресен и направен да седнеш заедно с Него в небесни места.
Ефесяни 2:7-9
“за да показва през идните векове премногото богатство на Своята благодат чрез добрината Си към нас в Христа Исуса. Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да се не похвали никой.”
Ние не сме физически в небето точно сега и Исус не е физически тук на земята. Но Исус се възнесе при Отец и седи отдясно Му. Той ходатайства за нас. Но Бог ни вижда в Него, още сега докато Той е в небето.
 
НАД НАЧАЛСТВАТА И ВЛАСТИТЕ
Исус е възкресен далече над всяко началство, власт, сила и господство. Той седи над всички власти и ние сме възкресени заедно и направени да седим с Него в духовно подобие и власт. Исус е в небето и духовно ние сме в Него. Единственото физическо тяло, което Исус има на земята днес е Църквата – Тялото на Христос. Ако Бог ще изцелява болните, възкресява мъртвите и изгонва демони, Той ще го прави чрез мене и чрез тебе, като тялото на Христос помазани със Святия Дух. Твоето тяло ти дава власт на тази планета. Исус е главата на Църквата и ние сме Тялото. Той седи отдясно на Отец, докато враговете Му бъдат направени Негово подножие. Бог ни вижда като физическото Тяло на Христос, това, което ще върши работата на земята, докато Исус слезе от отдясно на Отец.
Що се касае до Бога, Той ни вижда издигнати и седящи отдясно Му в духовна сила и власт с Главата (Исус). Той вижда Исус тук на земята във всеки един от нас, така че ние можем да упражняваме власт като Тялото на Христос днес
Ефесяни 2:10
“Защото сме Негово творение създадени в Христа Исуса за добри дела, в които Бог отнапред е наредил да ходим.”
Бог не създава недостойно творение, когато се новородим. Ние сме създадени в Неговото подобие.
Ефесяни 2:18,19
“защото чрез Него и едните и другите имаме своя достъп при Отца в един Дух. Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство;”
Ние сме съграждани със светиите в небето. Що се касае до Бога, ние вече сме там седящи с Него в сила и власт. Бог не ни вижда като странници или пришълци, но като съграждани и членове на Неговото семейство.
 
ЕДНО СЕМЕЙСТВО
Ефесяни 3:14.15 “Затова прекланям коленете си пред Отца на нашия Господ Исус Христос от когото се наименува цялото семейство на небето и земята”
Ти ще забележиш, че Павел не каза че има едно семейство на земята и едно семейство на небето. Той каза цялото семейство на небето и земята. Бог ни вижда всички като едно семейство – сега.
Цитати:
Ако не обуздаваш езика си – ти ще измамиш сърцето си.
Това, което депозираш в сърцето си е това, което ще излезе.
Исус е в небето и духовно ние сме в Него.
 
Източник: http://charlescapps.com/
Божията творческа сила за изцеление - Чарлс Капс
Мисия Филаделфия, 2005

Пламен Шопов, http://kak-da-vqrvame.blogspot.com/
Благословение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар